Open menu

Schouten Verzekeringsdienst voor BNO-leden


Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 64

Inbrekers werken wanneer u ook aan het werk bent

Een inbraak is één van de vervelendste dingen die u kan overkomen. Naast de materiële schade die u kunt oplopen door gestolen goederen, is de emotionele schade vaak nóg groter. Het is de politie opgevallen dat huizen waar ingebroken is, steeds vaker niet of nauwelijks afgesloten zijn. Zo is het voor inbrekers erg makkelijk om binnen te komen! Om uzelf, uw familie en uw eigendommen te beschermen, geven wij graag een aantal tips.

Een aantal eenvoudige maatregelen, die weinig tot niets kosten, kunnen de kans op een inbraak al flink verkleinen:

 • Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op slot en haal de sleutel uit het slot (ook van binnenuit).
 • Verstop geen sleutels buiten de deur (bijvoorbeeld onder een vuilcontainer of deurmat).
 • Zorg dat het ventilatierooster in uw kelder goed vast zit.
 • Met name in voor- en zijtuinen kunnen inbrekers zich nog wel eens verstoppen achter struiken. Voorkom dit door op tijd te snoeien.
 • Laat na gebruik geen ladders in de buurt van de woning staan. Als u voor langere tijd weg bent, wek dan de indruk dat u thuis bent. Met tijdschakelaars kunt u op verschillende tijdstippen in verschillende vertrekken verlichting in- en uitschakelen.

“Nieuwe” inbraakmethoden
Ook dieven blijven zich ontwikkelen. Er zijn steeds weer nieuwe manieren die zij gebruiken om binnen te komen. We zetten de meest voorkomende voor u op een rij:

 • Afbreken cilinder / Bulgaarse Methode
  Bij sommige deuren steekt de cilinder (een deel van het slot) uit of ontbreekt veiligheidsbeslag. Door middel van een tang kan de inbreker de cilinder afbreken en/of eruit trekken waardoor hij de deur kan openen. Met veiligheidsbeslag wordt dit onmogelijk gemaakt. Absolute voorwaarde is wel dat de cilinder niet uitsteekt.
 • Hengelen
  Trekt u alleen de voordeur dicht, dan kan een inbreker met bijvoorbeeld een ijzeren kleerhanger door de brievenbus hengelen naar het slot. Zo kan een slot opengetrokken worden en/of de deurklink worden bediend. Dit voorkomt u door de deur goed op slot te doen. Als extra maatregel kunt u overwegen een goedgekeurde bescherming aan de binnenkant over de brievenbus te monteren. Deze zorgt ervoor dat het slot of de deurkruk niet met een voorwerp via de brievenbus kan worden bediend.
 • Gaatjes boren
  Om binnen te komen kunnen inbrekers met een klein boortje een gaatje maken onder het slot in de deur of in het raamkozijn. Als de sleutel nog in het slot zit, kan vervolgens met een ijzerdraadje de klink worden opengedraaid. Dit voorkomt u eenvoudig door ook op ramen een slot te monteren dat met een sleutel afsluitbaar is en altijd de sleutel uit het slot te halen. 

In de video's hiernaast, gemaakt door de politie, kunt u zien hoe inbrekers te werk gaan.

Beperk de financiële gevolgen van een inbraak
Via Schouten Verzekeringsdienst voor BNO-leden kunt u ook uw privéverzekeringen afsluiten, waarmee u uw huis en inboedel beschermt. Via deze link kunt u zelf de gewenste verzekeringen kiezen en het pakket afsluiten.

Extra handig: wanneer er ondanks uw voorzorgmaatregelen tóch ingebroken wordt, neemt de eigen schadeafdeling van Schouten Verzekeringsdienst voor BNO-leden u de schadeafhandeling uit handen. Meld de inbraak zo snel mogelijk zodat zij u kunnen helpen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om de financiële afhandeling van de schade.

Zo doen inbrekers dat:

Flipperen

Gaatjes boren

Hengelen

Babbeltruc

Ingooien

Openbreken

Insluipen